Karibu OyKaribu Oy

  • Suomi

Tehdaspiippujen suunnittelu


Karibu on tehnyt SST-Team Oy:lle vuodesta 2014 lähtien mm. betonipiipun teräshormien suunnittelua, betonipiipun saneeraus- ja korjaussuunnittelua,  tasorakenteiden ja hoitotasojen suunnittelua.

Yritys: SST-Team Oy (www.sst-team.fi)
Yhteistyö alkanut vuonna 2014
Projektit: Betonipiipun teräshormien suunnittelu, betonipiipun saneerauskorjaus, tasorakenteiden ja hoitotasojen suunnittelu.

Tehdaspiippujen suunnittelua

SST-Team ja Karibu ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden. Näihin vuosiin mahtuu pienempiä suunnittelutöitä sekä kaksi suurempaa projektia: Äänekoskelle betonipiipun teräshormien suunnittelu (2015-2016) ja Naislahden betonipiipun saneerauskorjaus (2014-2015). Pienemmät työt ovat pitäneet sisällään tasorakenteiden ja hoitotasojen suunnittelua.

Teollisuuden piippuja suunnittelusta asennukseen

SST-Team Oy on erikoistunut teollisuuden betonipiippujen sisällä oleviin teräsrakenteiden ja hormien suunnitteluun, asennuksiin ja investointeihin. SST-Team Oy tarjoaa myös kuntokartoituksia ja teollisuuspiippujen huoltoja ja korjauksia. Vaikka yritys on nuori (perustettu vuonna 2014), on yrityksen henkilökunnalla yli 20 vuoden rautainen kokemus alalta.

Karibu Oy:n ja SST-Team Oy:n yhteistyö

SST-Team Oy:n tarjoaa asiakkailleen avaimet käteen -palvelun, suunnittelusta asennukseen. SST-Team Oy:n toimitusjohtaja Jarko Laitisen mukaan avaimet käteen -projektin suunnittelu voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: ensimmäinen vaihe on työsuunnittelu, vaiheessa kaksi tehdään karkeat suunnitelmat työsuunnitelman pohjalta ja vaiheessa kolme toteutetaan tuotekehitys, lujuuslaskenta sekä lopulliset konepajapiirustukset. Laitinen painottaa, että ensimmäisen ja toisen vaiheen suunnitelmat vaikuttavat suuresti projektin asennusaikaan ja kuluihin.  SST-Team Oy on valinnut Karibu Oy:n suunnittelukumppanikseen kolmannen vaiheen suunnitteluun.

Karibu Oy oli Laitiselle tuttu jo entuudestaan. Laitiselle Karibu oli luontainen valinta, koska ”toimisto on tullut tutuksi” yhteisten projektien myötä. Laitinen on kokenut, että Karibu on hoitanut projektit hyvin ja pitää siitä, että ”Karibu on myös lähellä, jos tulee tilanne, että pitää olla nenät vastakkain”.

Ammattitaitoista suunnittelua

SST-Team Oy:n ja Karibu Oy:n yhteistyö ja projektit ovat sujuneet hyvin. Laitisella itsellään on useamman kymmenen vuoden kokemus teollisuuden betonipiippujen suunnittelusta, saneerauksesta ja asennuksesta. Laitinen toteaa, että hänen tietotaitoaan on joskus haastava siirtää suunnittelijoille kiireellisten aikataulujen takia, mutta kokee, että Karibu Oy:n suunnittelijat ovat tehneet hyvää työtä kiireenkin keskellä.

Laitisen mielestä, Karibu Oy on myös pysynyt hyvin projektien aikatauluissa ja toteaakin, että ” jos joskus on ollut tiukkaa, niin puhumalla ollaan selvitty eteenpäin ja saatu graalattua”.

Laitinen näkee Karibun ammattitaitoisena yhteistyökumppanina, joka pyrkii aina tekemään parhaansa. Laitinen tietää, että ala on haastava ja vaatii paljon suunnittelijoilta. Hän toteaakin, että: ”ala on käsityötä ja asiat tapahtuvat korvien välissä. Sillä lailla olen tyytyväinen.” Laitinen suosittelee mielellään Karibua ja heidän palveluja.